Україну врятує професійна армія  

арміяФракція «Батьківщина» готує до наступної сесії парламенту законопроект про перехід до професійної (контрактної) армії. Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко нагадала, що, згідно з офіційною інформацією, за перше півріччя 2015-го доходи бюджету від військового збору склали понад 4 млрд гривень.

«Ці гроші разом із цільовою фінансовою допомогою з боку країн світу є хорошим стартом для переходу на професійну армію. До війська мають іти не пацани, яких міліція виловлює у рамках чергової хвилі мобілізації, а ті люди, які хочуть і вміють воювати. Варто лише забезпечити їм професійну підготовку та гідну платню», — зазначила вона.

Тимошенко також наголосила на необхідності «припинити цей ганебний потік новин про те, як на війні наживаються старі та нові можновладці, поки матері ховають своїх дітей».

Лідер партії повідомила, що депутати фракції «Батьківщина» разом із фахівцями зараз відпрацьовують усі деталі законопроекту з тим, щоб з початком наступної парламентської сесії у вересні він міг бути внесений до порядку денного.

Юлія Тимошенко також нагадала, що іще 2007 року вона подавала ініціативу про перехід на контрактне військо, але тодішній президент Віктор Ющенко та його політична сила не дали ухвалити відповідний закон.

«Якби ми тоді почали створювати професійну армію, зараз можна було б уникнути багатьох болісних і безглуздих смертей», — зазначила вона.

Світлана СОКОЛ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?