Відкрито кримінальне провадження проти колишніх посадових осіб ДФС

кадриКолишній в. о. голови Державної фіскальної служби України Максим Мокляк, перебуваючи на посаді, перешкоджав міжфракційному депутатському обєднанню «Депутатський контроль» домогтися звільнення з посади чиновника часів Януковича.
Про це йдеться у зверненні народного депутата, члена «Депконтролю» Михайла Гаврилюка (фракція «Народний фронт») до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Андрій Слаута, який обіймав керівні посади в органах ДФС за режиму Януковича, і повинен був підпадати під дію Закону «Про очищення влади». Проте певний час залишався працювати на посаді заступника начальника Київської митниці. У березні цього року було направлено звернення до тодішнього в.о. голови ДФС Мокляка з вимогою провести розслідування з цього приводу і звільнити Слауту з посади. Відповіді у встановлені законом терміни так і не було.

На звернення «Депутатського контролю» стосовно бездіяльності Мокляка глава МВС Арсен Аваков повідомив, що головним управлінням МВС України в місті Києві відкрито кримінальне провадження щодо перешкоджання діяльності нардепа.

Нагадаємо, відповідно до ст.36 ЗУ «Про статус народного депутата України» за невиконання законних вимог народного депутата, створення перешкод у його роботі, відмови або ухилення посадових осіб від своєчасного надання інформації, а також подання завідомо недостовірної інформації, посадові особи несуть адміністративну або кримінальну відповідальність.

Юлія ЛУЧИК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?