У північному прикордонні вилучили незаконну зброю

Не встигли відгриміти перші мисливські постріли сезону полювання на пернату дичину 2019 року, як потягнулися за незаконним промислом різного роду браконьєри.

Про це повідомив помічник начальника Чернігівського прикордонного загону Олександр ДУДКО.

Надвечір у суботу, 3 серпня прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Дніпровське», поблизу с. Загатка, в 200 м від державного кордону, реалізував інформацію оперативно-розшукового підрозділу, щодо порушення невідомими особами правил поводження з мисливською зброєю.

Прикордонний наряд виявив та затримав двох чоловіків, що мали при собі незареєстровані мисливські рушниці ІЖ-18ЕМ та ТОЗ-66 з відсутніми номерами. Набоїв чоловіки з собою не мали та виявилися жителями обласного центру.

В діях чоловіків вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого статтею 191 «Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів» Кодексу України про адміністративні правопорушення, про що повідомлено правоохоронні органи.

Також прикордонники безпосередньо на кордоні вилучили набої до зброї в інших осіб.

У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі» оформлявся на виїзд з України легковий автомобіль «Nissan», під керуванням 63-річного громадянина України.

У результаті спрацювання службової собаки, під час спільного з інспектором митниці огляду, в шухлядці для речей автомобіля виявлено 16 набоїв до нарізної зброї калібру 5,6 мм.

В діях водія вбачаються ознаки кримінального правопорушення, про що також повідомлено правоохоронні органи України.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?