У новобудові лісництва у кожне віконце заглядає сонце

БерезнеУ Березнянському лісництві Чернігівського держлісгоспу святкували новосілля. День порадував літньою погодою. Ясніла вікнами нова ошатна двоповерхова споруда контори лісництва.

Директор підприємства Сергій Мотрич подякував колективу лісгоспу, який гуртом збудував таке красиве помешкання для працівників лісництва. Він сказав, що біля контори, яка розташована поруч з трасою Н. -Сіверський — Київ, буде створено розсадник декоративно-садивного матеріалу. Немало жителів Сіверського краю і туристів щодня проїжджає цим шляхом. Отож кожен бажаючий зможе придбати собі саджанці.

На правах господаря Сергій Мотрич запросив перерізати святкову стрічку начальника Чернігівського ОУЛМГ Андрія Пивовара та голову Менської РДА Олександра Мисника.

— Лісівники не тільки посадкою займаються і деревину заготовляють, а ще вміють створювати хороші умови для роботи своїх колег, — звернувся до присутніх начальник облуправління Андрій Пивовар. — Свідчення цьому — сьогоднішня подія. У нас нелегка повсякденна робота, часто на холоді, в негоду. І як приємно стомленій людині прийти сюди з морозу чи дощу перепочити, побути у такій зручній обстановці.…

Голова Менської РДА Олександр Мисник почав свій виступ з розповіді про найзеленіший в області Корюківський район, звідки він родом. На території цього району діють два лісгоспи — Корюківський і Холминський. У Менському ж є лише одне Березнянське лісництво, що стало окрасою селища.

Олександр Мисник вручив вишиту бісером картину з соняшниками лісничому Олександру Приходьку і побажав, щоб у конторі завжди було сонячно.

На новосілля до сусідів прийшов директор Березнянського заводоуправління Олексій Конопля, який допомагав місцевим лісівникам і в будівництві, і у благоустрої садиби.

Гостей запросили оглянути нове приміщення: тут скрізь пахло свіжим деревом, і в кожне вікно заглядало сонце. Контора має площу 180 м2 і буде опалюватися сучасним котлом на дровах.

Всі 16 працівників лісництва почувалися іменинниками, особливо раділа новосіллю помічниця лісничого Ольга Циганок, все життя якої пройшло у «старій» конторі. Ця невтомна жінка вже тридцять років трудиться у Березнянському лісництві. Йосип Райчинець, голова Чернігівського обкому профспілки працівників лісового та мисливського господарства, пригадав, що колишній адмінбудівлі «назбиралося» сто років. Перед ІІ Світовою війною контору на хуторі Тонка розібрали і перевезли у Березне, де в той час організовувалося лісництво.

− Березнянське лісництво добре відоме чернігівцям. Традиційно перед Новим роком вони сюди їдуть, щоб ялинку вибрать, а кожної весни вирушають за березовим соком, — додав перший заступник начальника облуправління Юрій Пономаренко. — Нове приміщення контори додасть лісництву популярності…

Микола ТИЩЕНКО, Березне − Чернігів

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?