У Чернігові зловмисники виводять з ладу будинкові газові лічильники

Зловмисники навмисно пошкоджують у Чернігові прибудинкові газові об’єкти, де встановлені лічильники споживання газу.

Причини тут можуть бути різні: від хуліганських дій до небажання самих споживачів сплачувати кошти за газ, спожитий усіма мешканцями будинку. Адже, коли працівники газових господарств ігнорували інтереси громадян і встановлювали загальні прилади обліку газу на будинок, вони тим самим грубо порушували конституційний принцип. Адже чому власник однієї квартири повинен сплачувати за сусіда? Споживач повинен виключно платити свої кошти за те, скільки він сам (або його сім’я) використали газу. Така ситуація нагадує про 20-30 роки минулого століття, коли колективна відповідальність увійшла в державну політику...

У наш час з огляду на численні протести, які все гучніше й масово стали поширюватися в усіх регіонах країни, у тому числі і в  Києві, коли газові господарства грубо попирали права людей, встановлюючи будинкові лічильники, змусило центральну владу змінити своє рішення.

Вже тепер, згідно новим правилам, газові господарства не можуть самочинно встановлювати на багатоповерхівках прилади обліку газу — для цього вони повинні мати дозвіл мешканців будинку. І це, погодьтеся, справедливо!

А тому, як варіант-припущення, газові прилади з лічильниками можуть псувати громадяни, тим самим висуваючи свій протест проти дій працівників газових господарств. Але в усякому разі, звичайно, застерігаємо тих, хто має намір у такий спосіб «помститися» газовим службам. По-перше, такі дії відносяться до правопорушення, а отже за це настає відповідальність, а, по-друге, виникають ще й інші наслідки. Про це детальніше розповів головний метролог ПАТ «Чернігівгаз» Ігор Швець.

Пряма мова:

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “У Чернігові зловмисники виводять з ладу будинкові газові лічильники”

  1. Антон

    Нашему общедомовому счетчику уже три года, и все время счета за газ ниже, чем «за нормою споживання на одного прописаного». Ни разу не вышло выше. Дом — киевская девятиэтажка, только газовые плиты. И шото никто не стремится сломать счетчик, чтобы в итоге больше платить.

Не бажаєте прокоментувати?