У Чернігові відкрилася виставка картин «Аеропорт»

Мовою пензля про мужність і героїзм легендарних «кіборгів», розповідає виставка картин «Аеропорт».

У Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулося відкриття виставки живописних робіт «Аеропорт» лауреата багатьох мистецьких конкурсів, художника Олега Доброцького. Багато картин створені за мотивами фотографій Сергія Лойка.

Під час заходу виступили Любов Белінсон — заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, начальник управління культури, національностей, релігій та економічних питань та Дмитро Никоненко – радник голови Чернігівської обласної ради, представники Громадської організації «Єдина Родина Чернігівщини». Олег Дробоцький та Іванна Єрейська розповіли про представлені на виставці роботи.

Також до заходу долучився захисник Донецького аеропорту Володимир Семішкин з Миколаєва. Разом зі своїм другом гітаристом Олександром Вороніним він виконав воєнні пісні, серед яких присутніх найбільше вразив «Реквієм» в пам'ять про полеглих побратимів, імена яких звучать в куплетах твору.

Виставка Олега Дробоцького «Аеропорт» це спроба мовою пензля розповісти про трагічні сторінки оборони Донецького аеропорту.

«Люди встояли – не витримав бетон». Це найбільш влучна фраза, яка характеризує 242 дні оборони. Для багатьох подвиг захисників ДАПу став сучасним прикладом незламності духу українських військовослужбовців. Кіборги та Донецький аеропорт стали символом стійкості та мужності українського народу.

Саме таке мистецтво змушує задуматись, відчути те, що відчував солдат на полі бою. Твори художника виконані у чорно-білому кольорі, який жорстоко але влучно відтворює атмосферу війни. Війни, де все на грані, де зовсім поряд любов і смерть, мужність і біль, звершення і втрати.

Такі виставки є актом вшануванням подвигу героїв – захисників Донецького аеропорту і виховують на їх прикладі нові покоління українських патріотів.

Олександр Парій, 

Інформагентство Міноборони (м.Чернігів)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?