У Чернігові відбулася зустріч та презентація творчості Романа Кухарука

У бібліотеці Короленка відбулася зустріч та презентація творчості Романа Кухарука.

27 жовтня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка всі охочі змогли відчути красу і силу слова київського поета, письменника, автора 50 публікацій, громадського діяча Романа Кухарука.

На зустріч та презентацію творчості завітали вчителі загальноосвітніх шкіл міста, слухачі курсів української мови, бібліотечний персонал, студенти Академії Державної пенітенціарної служби м. Чернігова.

З вітальним словом виступив головний редактор журналу «Літературний Чернігів», заслужений працівник культури Михась Ткач. У своїй промові він зазначив, що Роман Кухарук відомий в Україні письменник, поет, журналіст. Його творчість рівноцінна і в прозі, і в поезії – колоритна, сучасна, має модерний стиль. Пан Роман – активний громадський діяч, поборник українського слова, справжній українець; голова громадської художньо-літературної організації «Український клуб», який відновив свою діяльність у 2002 році, а був створений М. Лисенком у далекому 1908-му.

Презентована збірка поезій Романа Кухарука – «Вдень і вночі» – має глибокий філософський зміст. Назвою збірки послугували слова з творчості Тараса Шевченка. Пан Роман зачитав власні вірші та запропонував аудиторії ставити запитання, наголосивши, що за чотири кращих він подарує презентовану збірку.

Стосувалися запитання творчості письменника. Наприклад, на запитання «Ваше кредо?», гість відповів: «Кредо в перекладі на українську – вірую. По-перше (із заповідей «Нового завіту»), «не бійся»; по-друге, «всіх слухай, але не всіх слухайся»; по-третє, «мінімум комплексів, максимум реалізації».

На запитання курсантів Академії Державної пенітенціарної служби про зникнення газет та книжок у звʼязку з появою інтернету письменник відповів, що прогресу в мистецтві немає, є прогрес у технічних засобах. Інтернет – це інструментарій. Також порадив курсантам прочитати роман Бориса Гуменюка «Лук’янівка», де показана психологія тих, хто сидить і тих, хто охороняє.

Зустріч з Романом Кухаруком була цікавою і змістовною, присутні почули відверті відповіді на актуальні запитання. Наприкінці заходу письменник подарував обіцяні збірки за кращі питання від глядачів, а також 40 примірників для бібліотек Чернігівщини.

Наталія Утиро

Фото Людмили Лепехи

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?