У Чернігові служителі Феміди продали на торгах житло бійця АТО

АТО житлоПрокуратура Чернігівської області захищатиме житлові права чернігівської родини воїна АТО, порушені державною виконавчою службою.

Прокуратурою м. Чернігова розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України щодо неправомірних дій службових осіб Деснянського відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції, внаслідок яких реалізовано житло чернігівця, який нині перебуває в зоні АТО.Досудове розслідування у справі проводиться міськвідділом міліції, його хід контролюється прокуратурою Чернігівської області.

Встановлено, під час примусового виконання рішення суду державним виконавцем з порушенням порядку звернення стягнення на спільне майно боржника з прилюдних торгів реалізовано ½ частину його квартири, яка є його єдиним житом. При цьому частину квартири не виділено в натурі, там продовжує проживати співвласниця — матір цього чоловіка, яка є людиною похилого віку, інвалідом ІІ групи.

Чернігівець був не основним боржником, а поручителем за договором позики на 40 тис грн, який узяла в кредитній спілці його знайома. Стягнення боргу у 52,3 тис грн  за рішенням суду мало відбуватися солідарно з обох. Але у самої боржниці виконавча служба ліквідного майна не виявила.

Ще до продажу частини квартири поручитель у добровільному порядку вніс 30 тис грн в рахунок погашення боргу.

На даний час з метою захисту інтересів цієї родини цивільно-правовими методами прокуратурою здійснено вступ у розгляд цивільної справи про визнання торгів, на яких виконавчою службою продано половину їх квартири, недійсними.

Наталія ЧУСЬ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?