У Чернігові обговорили аспекти реформування освіти

У головній бібліотеці Чернігівщини відбулася фахова дискусія «Новий Закон „Про освіту“: очікування, перспектива та реалії».

21 листопада у конференц-залі Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулася фахова дискусія «Новий Закон „Про освіту“: очікування, перспектива та реалії». Організаторами заходу виступили Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка, клуб ділової жінки ГО «Спілка жінок Чернігівщини» за підтримки ТОВ "Юридична фірма «Терра-Партнер».

Оксана Мірошниченко, генеральний директор юридичної компанії «ТЕРРА» фахово розкрила питання нової української школи. Присутні жваво обговорювали Закон України «Про освіту».

Працівники відділу документів із гуманітарних наук підготували книжкову виставку «Освіта – основа розвитку країни».

Старий Закон України «Про освіту» був дійсним ще з 1991 року. Час від часу в нього вносились правки. 5 вересня, закон, яким користувались 26 років, скасували. У другому читанні та в цілому було прийнято новий Закон, яким впроваджується 12-річна школа та ще ряд нововведень. Зміни в освіті почнуть діяти вже з 1 вересня 2018 року.

«Очікуваними результатами прийняття Закону України „Про освіту“ є створення системи освіти нового покоління, що забезпечить умови для здобуття освіти всіма категоріями населення України, ефективної системи забезпечення всебічного розвитку людини та сприятиме істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості», — прописано у пояснювальній записці.

Юлія Чирка. Фото – Олена Попович

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?