Російський телеканал визнав свою брехню про збитий «Боїнг»

Костянтин Ернст, гендиректор російського телеканалу «Пєрвий», визнав, що пропагандистський сюжет про збитий над Донбасом малайзійський Boeing-777 «містив помилкову інформацію».

Про це керівник головного російського каналу розповів в інтерв’ю «Нью-Йоркеру» (New Yorker), інформує видання Армія-ІНФОРМ.

У листопаді 2014 року на каналі «Пєрвий» з’явився сюжет із підробленими кадрами, на яких показаний пуск української ракети «повітря-повітря» по цивільному літаку. Автори матеріалу навіювали глядачам думку, що малайзійський «Боїнг» збитий українським винищувачем.

Тоді російські «журналісти» повідомляли, що фотографії нібито зробив іноземний супутник-шпигун, а до телеканалу вони потрапили від Джорджа Білта — випускника МІТ із 20-річним досвідом роботи в авіації.

У відповідь на запитання «Нью-Йоркера» про цей випадок Ернст заявив буквально таке: «Так, ми — люди, ми зробили помилку, але не спеціально».

АрміяInform нагадує, що «Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий поблизу Донецька 17 липня 2014 року, в авіакатастрофі загинули 298 осіб. Міжнародна слідча група за підсумками розслідування встановила, що повітряне судно було збито ракетою комплексу «Бук», що прибув напередодні із РФ. На сьогодні названі конкретні імена чотирьох підозрюваних у злочині.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?