Про стан торгівлі на Чернігівщині

торгівляТоргівля на сьогодні залишається однією з основних складових внутрішнього ринку, яка забезпечує життєві потреби населення в продуктах харчування, предметах домашнього вжитку, товарах тривалого користування.

Про основні показники торгівлі на Чернігівщині розповіли редакції видання sknews.net в Головному управлінні статистики області.

Серед усього населення Чернігівської області віком від 15 до 70 років у торгівлі був зайнятий майже кожен п`ятий мешканець області. Проте лише 22% – наймані працівники підприємств, установ та організацій області.

26 липня — День працівників торгівлі. Вітаємо зі святом!

За даними проведених статистичних спостережень у І кварталі 2015р. на торгівельних підприємствах області (з кількістю працівників 10 осіб і більше) працювали майже 13 тис. осіб. Серед них 60,8% – жінки.

Близько половини працюючих складала молодь у віці від 15 до 35 років.

За статистичною оцінкою на початок 2015р. в області налічувалося понад 26 тис. об’єктів роздрібної торгівлі, які належали підприємствам (юридичним особам) та фізичним особам–підприємцям, враховуючи ринки з продажу продовольчих і непродовольчих товарів та сільськогосподарської продукції.

У 2014р. обсяг продажу споживчих товарів за всіма каналами реалізації визначився в сумі 18,4 млрд грн і становив 98,8% проти рівня 2013р. (у порівнянних цінах). У загальному обсязі продажу понад половину обсягів сформовано фізичними особами-підприємцями, 42% – підприємствами–юридичними особами, решта припадала на продаж сільськогосподарських продуктів на організованих та неформальних ринках.

За оперативними даними оборот роздрібної торгівлі в Чернігівській області за І півріччя 2015р. становив майже 10 млрд грн, що на 18% менше січня–червня 2014р.

За інформацією Головного управління статистики у Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?