Підприємці Чернігівщини проти головного податківця області

У Чернігові 17 лютого відбувся мітинг підприємців Чернігівщини, які незадоволені діяльністю керівника обласної фіскальної служби Степана Дусяка. Акція відбулася біля приміщення головного офісу податківців.

Голова спілки роботодавців Чернігівської області Віктор Лазар у своєму виступі «підсумував» результати протестної  акції, яка розпочалася ще 3 лютого і триває по сьогодні.

Віктор Лазар підкреслив, що цей конфлікт між підприємцями і керівником фіскальної служби виник через те, що немає довіри до нинішнього керівника цього відомства Степана Дусяка.

За його словами нинішній керівник обласної фіскальної служби не дотримався своїх обіцянок, які він дав під час погодження його кандидатури Штабом національного спротиву, цим самим образив усю підприємницьку спільноту Чернігова та області.

DSC_0036

DSC_0003

На думку Віктора Лазаря, чиновник не дотримав слова і під час формування Громадської ради при обласній фіскальній службі, викинувши зі списку її членів, дійсно розумних підприємців.

Керівник торговельно-промислової палати в Чернігові Костянтин Іванов обґрунтував, чому треба змінювати керівника обласної фіскальної служби:

Костянтин Іванов у своєму виступі зазначив, що його організація солідарна із підприємцями Чернігівщини.

— Цей керівник втратив довіру, не встигнувши її отримати, — зазначив оратор. — Адже  у нього був прекрасний шанс врегулювати конфлікт під час формування громадської ради. Але він пішов іншим шляхом.

DSC_0039

DSC_0113

DSC_0112

У Чернігові, після першого мітингу-пікету проти фіскальної служби, заговорили про те, що, мовляв, ініціатори таких заходів хочуть помститися податківцям за те, що фіскальна служба не повернула підприємцям податок на додану вартість.

Про це та про мету акції розповів більш детально Костянтин Іванов:

Сергій Берестовий, голова громадської ради при облдержадміністрації, наголосив, що намагання керівника обласної фіскальної служби перевести конфлікт в площину особистісного з’ясування стосунків, не відповідає реальному стану справ. Адже він представляє раду підприємців Чернігівщини, а також експортерів області і практично всі вони опинилися у скрутному становищі через неповернуте ПДВ. І це при тому, що Уряд і Прем’єр-міністр давали пряму вказівку допомагати реальному сектору економіки, особливо експортерам, які працюють з країнами ЄС.

Також учасники мітингу наголошували на тому, що під час своєї діяльності пан Дусяк не зміг налагодити жодних відносин з підприємцями, громадськими організаціями.

На мітингу виступило біля 10 осіб, і кожний з них обґрунтовував діяльність Степана Дусяка, як незадовільну.

 

DSC_0117

Підприємці пообіцяли, що акція протесту у Чернігові продовжиться до тих пір, поки не буде звільнено очільника обласної фіскальної служби.

Наприкінці мітингу підприємці запустили в небо кілька повітряних кульок із зображенням Степана Дусяка. Ці кульки, на думку мітингувальників, є символічним прощанням головного податківця області з його посадою. Але цього дійства очільник усіх податків в області не побачив — за деякими  даними, він знаходиться нині у відпустці.

Відео про подію щодо запуску кульок можна подивитися тут:

https://www.sknews.net/pidpryjemtsi-vidpravyly-u-vidstavku-holovnoho-podatkivtsya-chernihivschyny/

Сергій Вітер. Фото та відео автора

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?