Оперативні працівники НАБУ отримуватимуть 16 мінімальних окладів

НАБУВерховній Раді пропонують зафіксувати у законі про Національне антикорупційне управління заробітні плати для співробітників начальницького складу та інших посадових осіб.

Про це йдеться у проекті закону щодо удосконалення окремих положень з питань діяльності Національного антикорупційного бюро України, який було розглянуто 14 липня на засіданні профільного комітету та рекомендовано прийняти за основу за виключенням деяких статей.

 «Працівники начальницького складу – це силовий блок, який буде вирішувати три основні задачі: охорона учасників кримінального впровадження, охорона працівників бюро і затримання корупціонерів. Як показують останні події, цей підрозділ у сьогоднішніх реаліях дуже важливий, оскільки супротив буде як з боку збройних формувань, так і з боку особистої охорони», – вважає Директор НАБУ Артем Ситник.

Він зазначив, що через низький рівень заробітних плат на керівні посади цього блоку подаються кандидати, які не проходять тестувань.

«На конкурс на посаду детектива, де передбачено високі зарплати, допущено 2233 кандидата, багато з яких демонструють високий рівень знання законодавства та проходять далі. Цього не можна сказати про кандидатів на керівні посади цього підрозділу», – пояснив Ситник.

Змінами до закону запропоновано прописати заробітні плати старшого оперативного працівника, оперативного працівника та молодшого оперативного працівника на рівні 17, 16 та 15 мінімальних окладів відповідно. Крім того, встановити зафіксувати заробітні плати для інших співробітників бюро.

Також змінами до закону пропонується проводити закритий конкурс на посади, перебування на яких становить державну таємницю.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?