Київські курсанти проходять практику на полігоні Чернігівщини

06На військовому полігоні, що поблизу Гончарівського на Чернігівщині, триває табірний збір курсантів Національного університету біоресурсів і природокористування України в рамках програми підготовки офіцерів запасу.

Курсанти-четверокурсники  на практиці здобувають первинні військово-професійні навички.

На полігоні майбутні офіцери тренуються в стрільбі з різних видів стрілецької зброї, метанні гранат тощо. Також юнаки виконали навчальні вправи початкових стрільб з автомата Калашникова та пістолета Макарова.

05Керівництво стрільбами на навчальних місцях здійснюють досвідчені науково-педагогічні працівники військової кафедри навчального закладу.

04— Переважна більшість курсантів отримала добрі й відмінні оцінки, — розповів викладач кафедри підполковник запасу Олександр Слабошевський. — Вони показали досить високий рівень теоретичних знань щодо тактико-технічних характеристик і призначення зброї, положень курсів стрільб та заходів безпеки.

03Головною метою табірного збору є визначення стану готовності майбутніх офіцерів запасу до виконання завдань за призначенням та підвищення рівня їхнього  польового вишколу особового складу.

02— Наші вихованці виявляють дуже великий інтерес до польових занять і бажання практично вдосконалити свої навички, — зазначив завідувач Кафедри військової підготовки навчального закладу полковник запасу Анатолій Есаулов. — В ході навчання основна увага приділяється підвищенню рівня фізичної загартованості курсантів, вивчення ними тактико-технічних характеристик озброєння та військової техніки, здатності виконувати завдання поодинці та у складі підрозділу.

01Після завершення польової фази підготовки наприкінці серпня курсанти складуть Державні  іспити та Військову присягу на вірність українському народу, а згодом їм буде присвоєно перше офіцерське звання «молодший лейтенант».

Підполковник Григорій Мазур

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?