Концерт-реквієм пам'яті жертв Голокосту відбувся у Чернігові

27 січня 2016 року світ відзначав Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. З цієї нагоди у залі Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм відбувся концерт-реквієм СВІЧІ НЕ ГАСНУТЬ — СЕРЦЕ КРАЮТЬ.

SAM_7961Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був призначений Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй у 2005 році для того, щоб зробити майбутні покоління чутливими до трагедії Голокосту й у такий спосіб запобігти майбутнім актам геноциду. День відзначають 27 січня, в річницю визволення нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау, який став свідком знищення щонайменше мільйону українських, угорських, польських, французьких, чеських, словацьких і грецьких євреїв, а також мешканців інших країн, і близько 120 тисяч інших ув'язнених (поляків, ромів, радянських військовополонених та інших).

SAM_7925Голокост, що призвів до винищування третини євреїв і незліченних жертв із числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що їх таять у собі ненависть, фанатизм, расизм.

SAM_7942У заході взяли участь начальник відділу департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації ЛІНА АРТЮХОВА,  голова Чернігівської обласної єврейської общини, заслужений  працівник культури України — СЕМЕН БЕЛЬМАН, голова Чернігівської  обласної організації ромів “Черген” ПЕТРО ГЛАВАЦЬКИЙ.

SAM_7956Всі композиції цього вечора були поєднані духом пам’яті про той страшний час.

SAM_7967У цей день усі небайдужі люди об’єднуються у спільній молитві та запалюють свічки у пам'ять про загиблих.

SAM_7945

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?