Кому і що везе гумконвой Ротарі-клубу на Чернігівщину

Лондон 2КИЇВ, 10-го липня о 16:00 (приблизно) – Команда Ротарі клубу КИЇВ-СІТІ та інших Ротарі клубів Києва у парку біля пам’ятнику засновникам Києва на Набережному шосе буде зустрічати та вітати гуманітарний конвой, що прямує з Великобританії до Чернігова.

У складі конвою:
Новий мікроавтобус на 12 пасажирів, який був придбаний в межах Глобального Гранту Фундації Ротарі, за участю 40 Ротарі клубів Лондона (спільнота яких відома під назвою “ROTARY in LONDON’ / «Ротарі в Лондоні») та Ротарі клубу КИЇВ-СІТІ, і котрий подарований тепер Центру реабілітації дітей-інвалідів «ВІДРОДЖЕННЯ» у місті Чернігові. Мікроавтобус супроводжують Колишній Губернатор Дистрикту 1130 Ротарі Інтернешнл пан Дік Натан, а також його колега – пані Хелен Антоніу.
— Декілька фургонів з причепами з гуманітарною допомогою для сімей Чернігівщини, зібраною організацією Felsted Aid (UK-AID), заснованої паном Аланом Хілліаром, який очолює конвой.

Про Ротарі-благодійність у світі

Ротарі, глобальна мережа громадських добровольців, є однією з найбільших і впливовіших міжнародних гуманітарних організацій служіння по всьому світу, що була заснована в Чикаго 23 лютого 1905 року. Сьогодні понад 1,2 мільйона членів належать до 33000 Ротарі клубів в більш ніж 200 країнах і географічних районах. Є 47 Ротарі клубів в Україні, та 8 з них зареєстровані в Києві.

Кому допомагає Ротарі клуб КИЇВ-СІТІ?

Ротарі клуб КИЇВ-СІТІ був створений в 2010 році групою активних лідерів і професіоналів у різних сферах діяльності та бізнесу, щоб поліпшувати життя місцевих громад, допомагати дітям та молодим людям, і здійснювати різні соціальні проекти.

ЛондонКлуб складається зараз з 12 активних членів і фокусується на підтримці реабілітаційних центрів для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Тому, Ротарі клуб КИЇВ-СІТІ взяв участь як приймаючій клуб в реалізації Глобального Гранту Фонду Ротарі — «Мікроавтобус для Програми розширення можливостей Центру Відродження в Чернігові».

Хто отримає допомогу в Чернігові?

Центр «Відродження» надає підтримку, лікування і фізіотерапію для 1500 дітей на рік. Діти, які в даний час його відвідують, в основному, страждають на генетичні та неврологічні розлади другого покоління внаслідок Чорнобильської катастрофи 1986 року. Багато хто з дітей не в змозі подорожувати на лікування в громадському транспорті, або від вартості та / або рухливості. Їх, з одним із батьків, забирають з районів Чернігівської області, і повертають назад, використовуючи один з двох наявних транспортних засобів, що належать центру «Відродження». Деякі діти навіть не в змозі подорожувати на автомобілі. Тому, виїзна бригада співробітників Центру «Відродження» використовує ці два транспортні засоби, щоб забезпечити відвідування в цих сім'ях.

Центру «Відродження» належать і підтримуються два існуючих мікроавтобуси вже більш як 8 років. Один з них вже дуже старий і ненадійний. Проект спрямований на заміну цього автомобіля, з тим щоби можливості місцевих фахівців в галузі охорони здоров'я для профілактики захворювань і лікування значно поліпшилися.

І от тепер, завдяки зусиллям Ротарійців з Лондона і Києва Центр «Відродження» отримає новий мікроавтобус! Фотографії автомобіля, який знаходиться на його шляху до Чернігова, додаються. Ротарі в Лондоні в суботу 27 червня провели церемонію проводів Мікроавтобуса, яка пройшла дуже добре. Їх почесним гостем був д-р Володимир Хоманець, радник-посланник з економічних питань у посольстві України в Лондоні. Дік Натан сказав: "Він побажав нам доброї дороги, попросив нас, щоб привітали його батьківщину, коли ми приїдемо, і від усього серця подякував усім в Ротарі за роботу, яку робить Rotary в Україні.

Відео про подію тут:

Сергій ЗАВАДСЬКИЙ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?