Грецька православна церква визнала ПЦУ

Єпископи Грецької церкви визнали самостійність Православної церкви України, повідомляє Суспільний кореспондент з посиланням на 24 канал.

Грецька церква визнала Православну церкву України під час засідання священного синоду 12 жовтня під головуванням архієпископа Афінського і всієї Греції Єронима.

На своїй сторінці у Фейсбук Митрополит Епіфаній зазначив:

— Грецію та Україну, два наших народи пов’язують багато славних сторінок історії, дружби та співпраці. Встановлення повного євхаристійного єднання та офіційних відносин між помісними церквами Греції та України – ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію і наші серця.

Відреагувати на визнання ПЦУ вже встигли у Росії. Священний синод Російської православної церкви невдовзі «розгляне наслідки» рішення Грецької православної церкви щодо визнання Православної церкви України.

Риторика росіян незмінна. За словами Балашова, РПЦ буде розглядати «правомірність присвоєння автономії розкольницькій церкві в Україні», яка «позначиться на світовому православ'ї та міжцерковних відносинах Москви й Афін».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?