Депутати Чернігівської облради хочуть контролювати дії влади

Одна з опозиційних фракцій у Чернігівській обласній раді направила звернення до голови облради з пропозицією зміцнення контрольних функцій в представницькому органі через посилення діяльності депутатських фракцій, що не брали участь у формуванні керівного складу облради, в сферах свободи слова, протидії корупції і бюджетної політики.

Відповідне звернення підписав керівник фракції Сергій Баришовець.

За його словами, невід’ємною складовою системи стримувань і противаг у структурі «владної горизонталі» в сучасних демократичних суспільствах є депутатський контроль за діяльністю органів влади. Саме тому депутатські фракції, які не брали участі у формуванні керівництва облради, мають зосередитися на аналізі дій депутатської більшості, виявленні і викритті недоліків у їхній діяльності, розробці і внесенні на розгляд облради альтернативних рішень щодо соціально-економічного і суспільно-політичного життя Чернігівщини тощо.

«Ґрунтуючись на демократичних нормах, пропонуємо обрати головами постійних комісій Чернігівської обласної ради восьмого скликання, предметами відання яких є:

забезпечення свободи слова та права громадян на інформацію;

законність, запобігання та протидія корупції;

бюджетна політика і міжбюджетні відносини

депутатів фракцій, які не увійшли до органів управління обласної ради. А саме, депутатських фракцій політичних партій «Наш край», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та «За майбутнє», — говориться у зверненні.

Сергій Баришовець підкреслив, що від початку діяльності обласної ради нового скликання опозиційні фракції, представники яких не увійшли до складу керівництва та постійних комісій, відстоюють принципи законності та діяльності регіонального представницького органу на демократичних засадах. Він висловив сподівання, що ця пропозиція буде реалізована і в облраді буде сформовано баланс політичної відповідальності.

На фото: Сергій Баришовець

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?