Чи готові селяни до весняних робіт?

Петро НавозенкоМайже в два рази порівняно з минулим роком збільшилася ціна на дизельне пальне — з п’ятнадцяти гривень за літр до двадцяти п’яти. А за місяць-півтора почнеться сезон посіву і посадки.

Наші кореспонденти виїхали поспілкуватися з людьми у село Киїнку Чернігівського району, аби дізнатися, чи збираються селяни садити городи і чи буде на наших столах найсмачніша поліська городина.

Петра Навозенка круглий рік годують руки і жодні песимістичні прогнози з телевізора не псують чоловіку настрою працювати, аби на столі був і хліб, і до хліба. Чоловік хвалиться, що ніколи в житті не лінувався і все, що він має, чесно нажив своїми руками. Вже зараз пан Петро потрохи хазяйнує у теплиці і готує саморобний тракторець до весняних робіт.

Минулого року у Киїнці орали городи по двадцять гривень за сотку, цьогоріч ціна на пальне і мастило стрибає.

Село вимирати не збирається, переконують трудяги. Як би там не було, і вони, і їхні знайомі складати руки, аби лягти й помирати, не збираються: городи люди будуть садити, хай там що!

Навіть вісімдесятирічна бабуся Ганна Скрипка і подумати не може, як це не виростити собі картоплі. І це при тому, що зараз вона ростить двох онучок, які лишилися без мами. Вони їй допомагають.

Слава Богу, що в українських селах живуть такі золоті люди.

За матеріалами телерадіокомпанії Сіверцентр

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?