Чернігівські активісти борються за створення Молодіжної ради

У Чернігові молоді громадські активісти протягом 2-х місяців займаються створенням, можливо, єдиного й дієвого, дорадчого органу — «Молодіжної ради».

Впродовж цього часу ініціативна група, складена з представників різних молодіжних організацій міста, а також з громадських активістів, розробила проект положення «Молодіжної ради» при Чернігівській міській раді.

Цей дорадчий орган має стати альтернативою, до вже створеної Молодіжної ради при міському голові, яку багато хто бачить «кишеньковою»!

— Разом з усіма учасниками ініціативної групи, ми пройшли вже досить нелегкий шлях: комісії, погоджувальні ради, круглі столи, сесії, — зазначила Юлія Радіонова, керівник молодіжного крила Чернігівської організації ГО «Справедливість». — І  от нарешті здобуто проміжний результат — на минулій сесії міської ради ми досягли створення робочої групи з підготовки проекту положення про Молодіжну раду.

До складу цієї робочої групи увійшли представники місцевого самоврядування, депутати міської ради, а також представники ініціативної групи, які безпосередньо і розробляли цей проект положення.

12 листопада відбулося перше засідання новоствореної робочої групи. Представники міської ради, які були покликані допомогти ініціативній молоді реалізувати власний проект «громадського контролю», в черговий раз всіляко намагалися затягнути процес. За 2 години робоча група не опрацювала і половину положень проекту. Проте, вже на наступному засіданні робочої групи, яке відбудеться 14 листопада, ми плануємо доопрацювати останні спірні правки та з повною впевненістю будемо іти на наступну сесію. Саме на ній і має відбутися підсумкове голосування за узгоджений проект положення «Молодіжної ради»!

Молодь вже не інертна і це мають усвідомити чиновники та місцеві обранці!

Володимир Березинський

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?