Антон Поляков звернувся до Президента та антикорупційного комітету

Генерального прокурора Романа Рябошапку заслухають на антикорупційному комітеті через «справу» народного депутата Приходька.

Факти незаконного заволодіння службовими особами «Брокбізнесбанку» коштами Національного банку України та названого банку упродовж 2013-14 років сплили на поверхню.

Службовцям інкримінується незаконна легалізація коштів, внаслідок чого держава зазнала збитків понад 2 мільярди гривень.

Справою займається Генпрокуратура України. Йдеться про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Одним із обвинувачуваних у даному кримінальному провадженні є чинний народний депутат України IX скликання Приходько Борис Вікторович.

Як зазначив чинний народний депутат України Антон Поляков, який є членом Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, справа тримається на контролі.

– Мені відомо, що наразі у вищезазначеній справі оголошено перерву на невизначений термін, — зауважив Антон Поляков. — Чекають на ініціювання, підтримку та внесення Генеральним прокурором України Рябошапкою Романом Георгійовичем подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Приходька Бориса Вікторовича. На сьогодні подання до Верховної Ради України так і не внесене.

Такі зволікання із боку Генерального прокурора України, вважає Антон Поляков, викликають сумніви щодо сумлінності та об’єктивності у веденні справи. Понад те є певні сумніви щодо незаангажованості в розв'язанні питання. Якщо говорити в цілому, то такий «новий поворот» у справі взагалі наштовхує на об’єктивні припущення щодо наявності корупційної складової.

– Під час останньої зустрічі депутатів із Генеральним прокурором я особисто ставив питання щодо цієї справи. Проте Рябошапка зазначив лише на тому, що відповідне подання про зняття депутатської недоторканості із Приходька в нього на підписі є, але ж коли воно буде підписане – відповіді так і не надійшло, – акцентує увагу народний депутат Антон Поляков.

Тож виходячи з викладеного, сьогодні Антон Поляков запропонував розглянути на наступному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики питання, чому Генеральним прокурором України не ініційовано, не підтримано та не внесено до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Приходька Бориса Вікторовича. А також, про необхідність особистої присутності на наступному засіданні Комітету Генерального прокурора України Рябошапки Руслана Георгійовича. Комітет пропозиції підтримав. Зустріч призначена на 16 жовтня.

Члени Комітету чекають на пояснення. Понад те народний депутат Антон Поляков особисто звернувся з офіційним листом до Президента України Володимира Зеленського про підтримку в даному питанні та взятті цієї справи на особистий президентський контроль.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?