6 років позбавлення волі за виготовлення амфетаміну

Прокуратурою Чернігівської області підтримано обвинувачення у Деснянському районному суді за фактом незаконного виготовлення та зберігання з метою збуту амфетаміну у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України), а також незаконного придбання та зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини (ч. 3 ст. 311 КК України).

Про це повідомляє Суспільний кореспондент, посилаючись на інформацію прокуратури Чернігівської області.

Прокурором у суді доведено, що місцевий житель 1975 року народження виготовляв у гаражі батька психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін.

Маючи умисел на незаконне виготовлення амфетаміну, придбав для цього прекурсори у особливо великому розмірі, а саме: фенілнітропропен, соляну та сірчану кислоту, яку продовжував зберігати за місцем свого проживання та у гаражі.

Реалізуючи свою мету, шляхом змішування сірчаної та соляної кислот, а також фенілнітропропену, виготовив 1,72512 г амфетаміну, що є великим розміром. В подальшому, маючи на меті його збут, розфасував у 12 полімерних пакетики та зберігав у гаражі.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину частково та повідомив, що рецептуру виготовлення психотропної речовини прочитав в інтернеті, а виготовляв для власного вживання.

Проте, прокурором надані неспростовні докази того, що зловмисник виготовляв саме з метою збуту і ця його діяльність є давно налагодженою схемою заробітку грошей.

Відтак, вироком суду його визнано винуватим у інкримінованих злочинах та засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?