Як зробити Чернігів містом сімейного туризму

Чернігів30 липня відбулася обговорення ідей «Демальянсу» щодо потенціалу Чернігова, як міста для сімейного туризму.

Серед учасників заходу, а їх кількість складала близько 20 осіб, були представники Управління стратегічного розвитку міста та туризму Чернігівської міської ради, міської ради, а також досвідчені експерти туристичної справи, бізнесмени, екскурсоводи та всі ті, для кого туризм – важлива сфера діяльності.

DSC01707«Гарний результат складається з тисячі маленьких справ. Умовно всі ці справи можна поділити на дві групи: ті, на які потрібні гроші і на які не потрібні. Наприклад, приміщення фонду комунального майна в центрі міста могли б використовуватися для розвитку туризму. Кінотеатр ім. Щорса віддати професійному оператору, або ж зробити його виставковими залами. Передавати його з умовою реконструкції зовнішнього вигляду» — ділився своїми думками бізнесмен Ярослав Сухомлин.

DSC01702Олександр Лукава, старший спеціаліст Управління стратегічного розвитку міста та туризму Чернігівської міської ради розповів про три основні напрямки туризму: «Подієвий, екскурсійний і зелений туризм – ці види туризму  можуть бути розвинені в нашому місті, але нам постійно щось заважає».

DSC01703Ігор Андрійченко: «ДемАльянс бачить Чернігів зокрема туристичним центром, місцем для сімейного відпочинку як гостей Чернігова, так і самих містян. Єдине, що для вирішення системних проблем потрібна воля шукати рішення державно-приватного партнерства, заохочення інвесторів та діалог з мешканцями. Чернігів має величезний туристичний потенціал, тож будемо його розкривати,  демонструючи політичну волю».

Якою бачиться вулиця Серьожнікова і територія, яка прилягає до неї

(клацніть по опції нижче):

Туристичний Чернігів

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?