Вимирання українців прискорюється шаленими темпами

З кожним роком скорочення населення в Україні прискорюється. Якщо за 2016 рік кількість населення скоротилася на 175 тисяч, то у 2017 році — вже на 198 тисяч.

Про це повідомила народний депутат Ольга Богомолець.

Ольга Богомолець

За її словами, ми щорічно втрачаємо населення майже одного невеликого обласного центру, такого як Тернопіль чи Івано-Франківськ, або одразу кількох великих райцентрів — таких, як Бровари, Бориспіль та Ірпінь разом взяті.

На 63 живонароджених в нас приходиться 100 померлих. При цьому для збереження людського потенціалу держави уряд не робить навіть необхідного мінімуму.

На лікування хворих на онкологію уряд виділив 27% від потреби людей, а для лікування серцево-судинних хвороб — 30%. І це при тому, що смертність від онкології і серцево-судинних хвороб разом складає 80% від всіх причин смертності.

Обов'язкове державне медичне страхування, яке здатне дати людям шлях для виживання, також не впроваджується.

—Я двічі зверталася з листами до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з приводу необхідності створення міжвідомчої робочої групи для розробки Національної стратегії здоров’я на довгостроковий період та відповідної держпрограми, але жодних кроків в цьому напрямку зроблено не було. Сьогодні відновлення людського потенціалу України не входить в перелік пріоритетів уряду. Всі реформи чинної влади сьогодні спрямовані лише на економію коштів на життях людей. Для кого тоді вони робляться? Адже мертвим — реформи непотрібні! Вони потрібні для живих і мають покращувати їхнє життя, — зауважила народний депутат.

Але за 26 років правління політичного класу ми втратили 10 мільйонів життів і продовжуємо втрачати дедалі більше. За своїми жахливими наслідками це можна порівняти з геноцидом та репресіями сталінізму, — вважає Ольга Богомолець.

За оцінками фахівців, наявного населення в Україні залишилося коло 34-36 мільйонів — решта виїхали за кордон у пошуках кращої долі. Країна спустошена «попередниками» і продовжує добиватися «горе-реформаторами», які знищують те, що ще залишилося життєздатним.

Ми чверть століття ходимо по колу і повільно вимираємо, як нація. Вже сьогодні в нас спостерігається шалений дефіцит кадрів у всіх галузях, ми перестаємо бути конкурентоспроможними, нас мало і ми стаємо дедалі слабкішими. І так триватиме доти, доки ми повністю не усунемо від влади політичний клас, який за 26 років незалежності остаточно деградував, розклався і більше не здатний на жодні реформи в національних інтересах України, в інтересах народу. Ми вже змінювали їх по кілька разів, всі вони встигли побувати і при владі, і в опозиції. А українці продовжували вимирати, — наголосила Ольга Богомолець.

Вона переконана, що країною мають керувати професійні люди з державницьким мисленням, для яких національний успіх важливіший за власне збагачення — це вчені, успішні управлінці, галузеві фахівці, прогресивна молодь із західною освітою. А сучасним політичним елітам — вже давно місце на смітнику історії.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?