В порядок денний ВР внесено питання щодо заборони «русского міра»

18 жовтня депутати від «Українського об`єднання патріотів» все ж таки домоглися включення в порядок денний Верховної Ради проекту закону про заборону в Україні ідеології «руского міра».

Автор цього законопроекту (№ 9139) народний депутат Олександр Шевченко на своїй сторінці у Фейзбуці зазначив, що документ не направлений проти росіян і російської культури, а він забороняє в Україні шовіністичну імперську ідеологію, через яку її адепти обгрунтовують окупаційну війну в Україні.

Ще кілька днів тому нардеп зазначав, що «ця ідеологія вже забрала десятки тисяч життів, а тому вона має бути заборонена, адже приносить лише страждання не лише українцям, а й росіянам, кримським татарам і всім іншим народам, які завжди жили в мирі і злагоді на нашій українській землі...»

Проте боротьба з внесенням до порядку денного важливого питання не завершена. Як повідомив Олександр Шевченко, фракція БПП внесла свій, нібито альтернативний законопроект. Але цей документ, як зазначає нардеп, лідер ВО «УКРОП» не є ефективний — більш того, в ньому навіть не згадується про ідеологію «русского міра» взагалі.
У зв’язку з цим, Олександр Шевченко як автор законопроекту, звернувся в прямому ефірі до українців та колег з Верховної Ради.

Пряма мова:

Звернення Олександра Шевченка

#likeukraine, друзі!Сьогодні ми, депутати від «Українського об`єднання патріотів» все ж домоглися включення в порядок денний Верховної Ради проекту закону про заборону в Україні ідеології «руского міра». Не проти росіян, не прити російської культури, а семе проти шовіністичної імперської ідеології, якою її адепти обгрунтовують окупаційну війну в Україні.Проте боротьба не звершена. Фракція БПП внесла свій, нібито альтернативний законопроект. Але такий, в якому навіть не згадується про ідеологію «руского міра».В зв’язку з цим, як автор законопроекту, в прямому ефірі звернувся до українців та колег з Верховної Ради.

Опубликовано Олександром Шевченко Четверг, 18 октября 2018 г.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?