У райраді м. Бахмач назрівають серйозні конфлікти

Схоже, конфлікт між депутатами з різних політичних течій районної ради у м.Бахмач (Чернігівщина), набирає обертів. Редакція отримала офіційну заяву  Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край» відносно останніх подій. У той же час є заява і ВО «Свобода», в якій «свободівці» по-своєму описують ситуацію, яка склалася в депутатському корпусі районної ради. Тож подаємо обидва погляди на розсуд самих читачів.

Офіційна заява Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край».

Головою Бахмацької районної ради Міщуком В.Ф.* на засіданнях райради провокуються події, що мають за мету збурення громадськості, відволікання уваги людей від розслідування фактів корупції і зловживань владою у період керівництва В.Міщуком державною районною адміністрацією.

«Наш край» дав принципову оцінку діянням цього керівника та підтримує вимоги громадськості щодо притягнення до кримінальної відповідальності винних у корупційних злочинах.

*Віктор Міщук є членом партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»
За прямого потурання В.Міщука сталися силові сутички на сесії 2 листопада, коли невідомі особи у військовій формі напали на представника місцевої спілки ветеранів АТО і Афганістану Е.Левчановського, облаяли та вели себе зухвало по відношенню до матері загиблого героя АТО Ж.Ровної.

На сесії 22 грудня В.Міщук спровокував черговий конфлікт.

Представники Незалежних профспілок і члени педколективу Бахмацького Будинку дитячої та юнацької творчості не змогли оприлюднити звернення до депутатів. Вони хотіли привернути увагу громадськості до зловживань владою керівника районного відділу освіти Л.Журби, до неприпустимості силового тиску на колектив Будинку творчості і цькування керівника закладу Н.Швидкої.

Провокатори зірвали розгляд питання щодо корупційного та безпідставного призначення депутата райради В.Брюховецького на посаду директора КП «Комунальник» м.Бахмача. Воно відбулося без відкритого конкурсу, без обговорення програми діяльності та за відсутності у В.Брюховецького необхідної освіти та досвіду господарської діяльності.

У зв’язку з тим, що зазначені питання мають корупційну складову і є вкрай важливими для бахмачан, просимо правоохоронні органи перевірити факт силового втручання воєнізованих осіб у діяльність державного закладу – Бахмацький Центр дитячої та юнацької творчості.

Також просимо міського голову Бахмача Шимка П.М. надати офіційну інформацію щодо ситуації навколо КП «Комунальник», а саме:

1. Чи мав місце прозорий, конкурентний конкурс з призначення нового керівника цього комунального підприємства?

2. Чи мали можливість інші мешканці Бахмача взяти участь у конкурсі щодо призначення на цю посаду і представити власні програми розвитку комунального господарства міста?

3. Чи представив міським депутатам перед призначенням В.Брюховецький власний план розвитку комунальної сфери, термомодернізації та формування тарифів на обслуговування та чи був цей документ затверджений на сесії?

4. Коли, відповідно до антикорупційних передвиборчих обіцянок обраного міського голови, буде призначено публічний відкритий конкурс на заміщення посади директора КП «Комунальник»?

Крім того, «Наш край» категорично заперечує проти нарахування будь-яких премій та надбавок голові райради Міщуку В.Ф. до завершення кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів періоду керівництва В.Міщуком Бахмацькою райдержадміністрацією.

Голова ради Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край» Ольга Чередник

Офіційна заява Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»

У Бахмацькому районі влада розпочала кампанію дискредитації та тиску на свободівців. Про це повідомив голова фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» в Бахмацькій районній раді, ветеран московсько-української війни Володимир Брюховецький.

Як повідомив свободівець, тиск набув системного характеру: проти Володимира Брюховецького поширили брехливі листівки, в цю ж ніч облили фарбою дім свободівця Валерія Петренка. А інспекційні органи вже готують безпідставні перевірки приватного підприємства голови Бахмацької «Свободи» Дениса Сергієнка.

«Ці дії пов'язані з безкомпромісною боротьбою свободівців проти місцевого криміналітету. На останній сесії ми виступили з пропозицією легалізувати видобуток піску на території колишнього військового полігону поблизу міста Батурин. Там пісок роками видобувають незаконно, місцеві ділки роками отримують мільйонні прибутки. Земля перебуває в оренді у комунального підприємства райради „Бахмацьке“. Було би доцільно, щоби це комунальне підприємство отримало відповідні ліцензії і займалося видобутком піску. Тоді би гроші залишалися в громаді. Однак колишніх „регіоналів“, а зараз представників партії „Наш край“, влаштовує ситуація, що є зараз: або незаконний видобуток, або крайній для них варіянт ‒ виведення кар'єру в їхню приватну власність. Коли ж ми дали їм зрозуміти, що не дозволимо цього зробити, розпочався планомірний тиск», ‒ наголосив націоналіст.

Варто зазначити, що наприкінці вересня 2016 року, коли вперше на одній із сесій райради виникла тема про незаконний видуботок піску на батуринському полігоні, в місті Бахмач відбулася серія вибухів, коли в двори підприємців та депутатів прилітали гранати. Свободівці вимагали на сесії встановити замовника нападів, однак досі його не виявлено. Як зазначає депутат, чимало обставин вказують на те, що замовником є «регіонал», безпосередньо дотичний до партії «Наш край», який багато років займав керівну посаду в районі.

Промовистим є і той факт, що на сесії райради приходить колишній військовий комісар Бахмацького РВК, один із керівників «Аграрної партії» в Бахмацькому районі Едуард Левчановський. Він не є депутатом, однак сідає поруч із депутатами-"аграріями" і дає їм вказівки під час голосувань. Окрім того, хоч він не є учасником бойових дій і не був на війні ‒ оформив собі статус «інваліда війни» та одним із перших забрав собі ділянку землі (2 га), на яку претендував справжній ветеран московсько-української війни.

«Депутати одностайно проголосували за ініційовані фракцією „Свободи“ та ветеранами війни звернення до Генпрокуратури та прокурора Чернігівської области про встановлення замовника резонансних кримінальних епізодів та правомірности надання Левчановському Е.О. статусу інваліда війни. Ми вимагаємо від компетентних органів відреагувати на беззаконня у Бахмачі. Проти свавілля об'єдналися ветерани московсько-української війни. Ми ризикували життями на Майдані та на війні за те, щоб наша держава змінилася, і не дозволимо місцевим князькам лишатися безкарними. Яку б ахінею вони не писали в своїх брехливих листівках, ми не зупинимося в нашій боротьбі!» ‒ підсумував Володимир Брюховецький.

Чернігівська обласна організація ВО «Свобода»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?