У Чернігові підтримали проведення земельних торгів

Депутати Чернігівської міської ради підтримали проведення торгів з продажу права оренди земельних ділянок. Як повідомив депутат Віктор Бистров, відповідне рішення схвалено під час чергової сесії міської ради 24 квітня.

Згідно з документом, рішення «Про забезпечення конкурентного підходу до передачі в оренду вільних від забудови земельних ділянок комунальної власності» обумовлено необхідністю продажу права оренди на вільні від забудови земельні ділянки на земельних торгах з метою збільшення надходжень до міського бюджету м. Чернігова від орендної плати за користування землею від суб’єктів господарювання.

Як зазначив Віктор Бистров, цей механізм не тільки сприятиме наповненню міського бюджету, а й покращить умови для розвитку підприємництва у Чернігові, оскільки процес отримання земельних ділянок в оренду стане більш прозорим і конкурентним. Інвестор бачитиме, які земельні ділянки міськрада виставляє на продаж права оренди, і відповідно, матиме змогу придбати право оренди тієї чи іншої ділянки.

 «Все просто: хто запропонує кращий проект і сплатить більше коштів у міський бюджет, той і отримає право оренди на землю», — сказав Віктор Бистров.

На його думку, це рішення в окремих нюансах має недоліки, але це – значний крок вперед у розвитку підприємництва в обласному центрі Чернігівщини.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?