Сім російських літаків знищили ісламісти у Сирії

За інформацією військово-дипломатичних джерел, ісламісти знищили сім літаків на базі Хмеймім у Сирії.

Як стало відомо газеті «Коммерсант», 31 грудня в Хмейміме, де базуються російські ВКС, відбулася одна з найбільш серйозних подій за весь час проведення військової операції РФ в Сирії.

В результаті мінометного обстрілу з боку радикальних ісламістів були знищені як мінімум сім літаків: чотири бомбардувальники Су-24, два багатоцільові винищувачі Су-35С і військово-транспортний Ан-72, а також склад боєприпасів, який здетонував після попадання снаряда. Понад десять військовослужбовців отримали поранення.

Про надзвичайну подію на базі Хмеймім виданню без уточнення подробиць повідомили два військово-дипломатичні джерела. У Міноборони РФ ніяких коментарів поки не давали. Напередодні відомство підтвердило загибель двох пілотів 31 грудня вертольота Мі-24, який впав через технічні проблеми.Газета зазначає, що в той день російські ППО не допомогли, як і спеціально підготовлені мобільні резерви сирійських урядових військ.

Видання нагадує, що ще одинадцятого грудня президент РФ Володимир Путін, який відвідав базу Хмеймім, віддав наказ про виведення основної частини російських сил і засобів з Сирії. Через 11 днів міністр оборони Сергій Шойгу доповів, що в Росію повернулися 36 літаків, 4 вертольоти і 6 бомбардувальників Ту-22.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?