Про зміни у порядку оплати листків непрацездатності

Листок непрацездатностіПрес-служба  виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності повідомляє:

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 № 439 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 № 1266» викладено в новій редакції Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням (далі – Порядок № 1266). Зазначена постанова набула чинності з моменту її опублікування у газеті «Урядовий кур’єр» від 04.07.2015 № 119.

Для страхових випадків, які настали після 4 липня 2015 року, обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомог (по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах), необхідно здійснювати з урахуванням змін, внесених Постановою № 439.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 № 440, яка оприлюднена в бюлетені «Офіційний вісник України» від 17.07.2015 № 54 та набула чинності з дня її опублікування, затверджено Порядок оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів роботодавця, яким  приведено у відповідність до ст. 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» оплату днів тимчасової непрацездатності в залежності від страхового стажу.

За консультаціями із вищезазначених питань страхувальники можуть звертатися до міжрайонних виконавчих дирекцій та їх представництв у районах області і до Чернігівської міської виконавчої дирекції.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?