Корупція в Україні стала ще більш потужнішою

МірошниченкоКорупція в Україні стала ще більш потужною, а Україну економічно обігнали Судан, Нікаруга, Гондурас.

Про це заявив керівник партії «Опозиційний блок» в Чернігівській області Анатолій Мірошниченко на засіданні опозиційного уряду.

«Як бачимо, гривня знецінилася у порівнянні до долара в 2,6 рази. Натомість зросли ціни і тарифи на комунальні послуги. На сьогодні середні тарифи на газ зросли в 5,9 рази, на тепло — в 2,4 рази. Але це ще не остаточне підвищення: до 2017 року в рамках зобов'язань перед МВФ уряд планує підвищити ціну на газ на 25% і вдвічі на теплову енергію. Всі соціальні програми заморожені. Ліки стали предметом розкоші. У середньому ціни на ліки підскочили на 50%», − зазначив депутат.

За словами Анатолія Мірошниченка через непрофесіоналізм чиновників Міністерства охорони здоров'я були зірвані централізовані закупівлі медпрепаратів. Так само йде справа і з вакциною для дітей, коли батьки змушені правдами і не правдами знаходити потрібну вакцину і платити за неї з власної кишені 500-600 грн.

«У порівнянні з іншими країнами, за рівнем економічного розвитку України стоїть в одному ряду з такими бідними країнами, як Судан і Нікарагуа. Нас обігнали Республіка Конго, де ВВП на душу населення становить 2329 доларів, Гондурас (2369 доларів), Папуа Нова Гвінея (2597 доларів), Нігерія (2884 долари), Гватемала (4060 доларів). Зниження рівня життя, економія на харчуванні та лікуванні призвели до зростання смертності. Корупція в Україні стала ще більш потужною, а боротьба з нею зводиться лише до телевізійних шоу. Та й то протягом декількох днів публічно затриманих корупціонерів звільняють з-під варти, а то й виправдовують», − резюмував Анатолій Мірошниченко.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?