Керівники громад Чернігівщини навчалися здійснювати закупівлю

На базі Чернігівського регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою» завершився дводенний тренінг «Особливості здійснення закупівель в територіальних громадах.  Використання системи ProZorro» для фахівців громад Чернігівської та Чернівецької областей.

Експерти громадської організації «Центр громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько та Мирослав Сімка детально розповіли про питання, що охоплюються даною проблематикою.

«На семінарі фахівці громад отримали відповіді на численні питання, які виникають у процесі здійснення закупівель. Важливо аби це допомогло громадам поліпшити якість проведення закупівель» — зазначила Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Під час семінару висвітлені такі питання:

·       законодавство з питань публічних закупівель, їх основних змін;

·       роботу електронної системи ProZorro, її можливості, переваги та результати застосування на практиці;

·       практичні кейси щодо організації закупівельної діяльності та здійснення закупівель.

«Законодавство у сфері закупівель змінюється постійно, тому варто завжди тримати в полі зору всі процеси змін і оперативно їх вивчати. В іншому випадку ми ризикуємо наробити помилок. Крім того, сама система закупівельна є не простою, і нові працівники мають освоювати великий масив інформації. Такі семінари дозволяють проговорити зміни та поділитись досвідом», — наголосив Мирослав Сімка, голова правління громадської організації «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Учасники навчань цікавились тонкощами роботи електронних систем закупівель, нюансами закупівель енергоносіїв, звітуванням за проведення закупівлі та процедурами спрощених закупівель.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?