Хто нападає на чернігівських волонтерів?

волонтериЦе намагалися з`ясувати 23 березня самі волонтери і журналісти під час зустрічі в конференц-залі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Керівники та активісти Єдиного волонтерського центру Олег Бойко, Станіслав Тавлуй, Геннадій Обушний, Сергій Воробйов, а деякі з них і самі стали безпосередніми свідками події, розповіли детально про те, що саме відбулося недільного вечора.

Геннадій Обушний детально розповів про початок інциденту та його продовження.

…Через «чорний» вхід  до приміщення Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації, в якому знаходиться й Єдиний волонтерський центр,  проник колишній активіст цього центру Борис Струков зі своїм спільником. За деякий час до офісу зайшло ще кілька осіб − усі вони були в нетверезому стані.  Після деякої словесної перепалки, неждані «гості» побачили на столі табличку із зазначенням ціни на в’язані шкарпетки, які принесли звичайні люди. Одразу чоловіки звинуватили волонтерів у шахрайських діяннях. І як наслідок, почалося фізичне з`ясування стосунків.

Геннадій Обушний зазначив, що після повідомлення в правоохоронні органи про напад, їх представники прибули на місце приблизно через 20 хвилин. Та все ж, двох нападників з п`яти було затримано.

Станіслав Тавлуй, Сергій Воробйов допускають, що цей напад – не просто хуліганський вчинок, а провокація, яка має політичне забарвлення.

− Ми написали відповідну заяву в міліцію, але ось зараз йдемо в СБУ і будемо туди писати, − заявив Станіслав Тавлуй, − бо міліція оформить все це як хуліганські дії і нічого з цього не буде…

Ми не хочемо буди упередженими, але волонтери, напевно, мають рацію, бо якщо брати до уваги недавні подібні напади на волонтерські організації в Харкові, Одесі, Миколаєві, Києві …, то припущення про чітку й сплановану акцію ворогів українства може мати своє підґрунтя.

Як повідомив начальник сектору зв`язків із громадськістю УМВС України в Чернігівській області Сергій Бриль, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею − умисне легке тілесне ушкодження (ст. 125 Кримінального Кодексу України).

Про те, як все відбувалося та про судження самих волонтерів йдеться у відео:

Sknews.net

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?