Добре насіння — міцне коріння

Ще спить під пухнастою сніговою ковдрою земля, а лісівники Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства вже піклуються про те, яким насінням засіватимуть ділянки під саджанці для майбутнього лісовідновлення.

Щоб сіверянські ліси і для нащадків залишалися окрасою, потрібно, аби насіннєві фонди формувалися з високоякісного насіння. Бо саме добірне насіння подарує саджанцям і міцне коріння.


ліси (1)А деревостан із міцним корінням — це не лише запорука здорових лісів і гаїв, а й надійного захисту для полів та річок, високопродуктивної деревообробки.

За минулий рік насіннєвий фонд по ОУЛМГ склав 36968,8 кілограма, що майже на 23 тисячі кілограмів перевищує планове завдання.

ліси (2)У тому числі насіння хвойних порід заготовлено 2199 кілограмів, листяних — 34768,8 кілограма, з них насіння дуба всіх видів — 33912 кілограмів.

Найбільше заготовлено насіння сосни в ДП «Холминське лісове господарство» (головний лісничий Олександр Проява). А ось насіння дуба звичайного (жолудів) найбільше надбано в ДП «Ніжинське лісове господарство» (головний лісничий Володимир Костирко).

ліси (4)Насіння понад 20 видів різноманітних порід дерев, у тому числі чагарникових, заготовлено у ДП «Семенівське лісове господарство» (головний лісничий Ігор Шпак).

ліси (6)Нині з насіннєвих фондів лісогосподарських підприємств області зразки насіння спрямовуються до державного об’єднання «Український лісовий селекційний центр» для оперативного і високоякісного аналізу.

ліси (5)

ліси (7)

ліси (8)

ліси (3)Володимир Перев’язко,

головний спеціаліст відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?