300 росіян загинули та поранені в Сирії в результаті удару США

Джерела Reuters в Росії повідомляють про щонайменше 300 росіян з приватної військової компанії «Вагнера», які загинули або отримали поранення в результаті бою з американськими спецназівцями в Сирії, повідомляє 24 канал.

За даними Reuters, поранених в результаті удару коаліції доставили в чотири військові шпиталі в Росії літаками. Частина з них — у важкому стані. Всіх їх привезли після 7 лютого, коли відбувся бій.

Анонімне джерело заявило агентству, що загальна цифра біля 300 убитих і поранених росіян відповідає дійсності.

Сам удар армії США проти російських найманців був зроблений у відповідь на спробу нападу на сили союзників коаліції, серед яких знаходилися американські спецназівці. Як зазначається, вилазка російських найманців була противагою США на входження в нейтральну зону.

При цьому видання відзначає, що це одна з наймасовіших втрат російських найманців за один бій в сучасній історії Росії. Останній раз таке сталося в 2014 році на Донбасі. При цьому Росія традиційно заперечує участь своїх військ у війні на території України, а що стосується Сирії, то офіційно заявила про можливу загибель п'яти росіян, які не пов'язані зі Збройними силами РФ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?