Зимові турботи учнівського лісництва

Городня лісництвоЛютий видався примхливим: то морозом вранці зустріне, то снігом з довгого рукава притрусить. А городнянські юні природолюби в цю пору охоче допомагають місцевим лісівникам збирати соснові шишки. Часто вихованців учнівського лісництва можна зустріти і в лісі, і на шишкосушарці.

ЗГородня лісництво (1)авершувався тиждень, і день порадував погодою: було не холодно, ще й сонце виглянуло. У школярів Олександри Калімбет та Сергія Примаченка теж був гарний настрій: вони доставили на шишкосушарку 90 кілограмів шишок. Інженер лісових культур Михайло Федіна подякував підліткам за хорошу роботу і сказав, що лісівники Городнянщини у цьому році заготовили 14 тонн соснових шишок. І учнівське лісництво не стоїть осторонь, діти завжди підсобляють і стараються.

На шишкосушарці Олександру та Сергія зацікавило, як саме завантажуються у сушку шишки і як отримується насіння. Отож робітниця Наталія Кайдала, яка тут працює ( про цю жінку говорять, що вона днює і ночує на роботі), розкриває дітям виробничі «секрети».

Городня лісництво (2)Не забувають взимку в учнівському лісництві і про «хатинки» для птахів. У січні й лютому дівчатка та хлопчики готуються до весняного прильоту гомінких мешканців наших лісів. У майстерні при Городнянському лісництві щодня з'являються новенькі шпаківні. Діти поспішають і сумлінно трудяться ( їм допомагають єгері Анатолій Пархоменко та Олександр Твердий), щоб змайструвати зручні пташині будиночки.

До початку березня школярі запланували виготовити 250 шпаківень і розмістити їх у лісі.

Чудові пташині «хатинки» виходять у вмілих руках Максима Рекуна і Віктора Хомазюка, Василя Круковського і Євгенії Калімбет, Дарини Аніщенко , Сергія Примаченка і Ольги Калімбет.

Весною шпаківні заселяться птаством. Це й буде найкращим подарунком юних лісівників своїм пернатим друзям.

Микола Тищенко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?