Зима у всій красі! Але не для водіїв

Увага! Погіршення погодних умов в Україні та Чернігівській області.

10 грудня у Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, вдень і у Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях було налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. 10 грудня у Києві та Київській області випав мокрий сніг (місцями по області були сильні опади), налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця; утворення снігового покриву висотою 3-5 см.

Як повідомляє Укргідрометцентр, 11 грудня в Україні місцями пориви вітру 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 30-35 м/с; на Закарпатті, вночі і в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях сильний мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; вночі та вранці у більшості областей, крім крайнього півдня та Приазов'я, на дорогах ожеледиця. 11 грудня у Києві та Київській області пориви вітру 15-20 м/с, вночі та вранці на дорогах ожеледиця.

Станом на 6:00 годину ранку понеділка 11 грудня, проїзд дорогами загального користування Чернігівської області повністю забезпечений.

Дорожники продовжують роботи з проявами негоди. Дорожнє покриття розчищається технікою та обробляється протиожеледними сумішами. Роботи з зимового утримання доріг виконує ДП «Чернігівський облавтодор» на замовлення Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

Обробка дорожнього покриття почалась з 17-ї години. Впродовж минулої доби на дорогах загального користування Чернігівщини працювало 107 од. спецтехніки та 129 робітник, використано 961 тонн протиожеледної суміші та 120 тонн технічної солі (втому числі в чистому вигляді). Температура в області протягом доби від -3 до +8 градусів, хмарно. У другій половині доби — снігопад.

Надзвичайних ситуацій за добу не зафіксовано. Надходили повідомлення про з'їзд великовагового транспорту біля с.Лемеші, біля с. Петрівське на дорозі Н-07 (Київ-Суми-Юнаківка), на Н-28 (Чернігів-Городня-Сеньківка) в лісі перед с.Сеньківка. Падіння дерев від налипання мокрого снігу зафіксоване на дорозі Р-56 (Чернігів-Пакуль-КПП «Славутич»-Чорнобиль) за Михайло-Коцюбинським, в Кучинівці, Боровиках, Тютюниці. Чергових працівників філій ДП «Чернігвський облавтодор» повідомлено, організоване прибирання. 0 7:30 надійшов сигнал від АС Чернігів-2 — на маршруті Куликівка-Дроздівка-Орлівка в заметах застрягає маршрутка.

Стан покриття на дорогах загальнодержавного значення станом на ранок 11 грудня — оброблене ПСС та сіллю, принеобхідності проводиться очистка. Місцеві дороги — засніжені, будуть оброблені, відповідно із графіком.

Служба автомобільних доріг закликає усіх водіїв до обов’язкового використання зимових шин та пристроїв проти ковзання на колесах, дотримуватись безпечних дистанцій і швидкісного режиму руху, укомплектувати автотранспорт тросами та лопатами. У випадку різкого погіршення погодних умов із високою ймовірністю утворення транспортних заторів, водії та перевізники можуть перечекати зимову негоду на майданчиках відстою або об’єктах дорожнього сервісу, не наражаючи себе та інших користувачів доріг на небезпеку.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області працює цілодобово гаряча лінія Служби автомобільних доріг за телефонами: (0462) 661893, 0952714374.

Анастасія КРОПИВНИЦЬКА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?