З‘явилася надія, що до осель чернігівців повернеться гаряча вода

водаЧернігівців і досі турбує невирішене питання відсутності гарячої води в оселях. Мабуть, вперше за десятиліття місто стикнулося з цією проблемою на такий тривалий час і без жодних перспектив вирішення.

Як відомо, в місті два підприємства здійснюють постачання гарячої води – ТОВ «Технова», яка орендує Чернігівську ТЕЦ,  та ПАТ «Облтеплокомуненерго» з 18 котельнями, які працюють на газу. Одначе вже з квітня труби 16 котелень ОТКЕ не працюють. Причина: НАК «Нафтогаз України» розпорядився  відключити від газопостачання підприємства, що мають п’ятирічну заборгованість за газ.

Тому «Технова», у якої немає боргів, надає послуги, а ПАТ «Облтеплокомуненерго», із заборгованістю понад 100 мільйонів гривень – ні. В Чернігівській облдержадміністрації обіцяли вирішити проблему з боргами вже до 1 червня, але на дворі давно липень – а гарячої води катма. Обіцяв вирішити цю ситуацію і молодий провладний кандидат Березенко, але справа не просунулася ані на крок.

Геннадій Корбан, постійно спілкуючись з чернігівцями, теж в курсі цього наболілого питання. За його словами, відсутність гарячої води у кількох сотнях житлових будинках – у топ-трійці проблем, які потребують нагального вирішення, розповіли йому містяни. І поки одні чиновники відсиджуються у владних кабінетах, кандидат в народні депутати від політсили «Укроп» діє.

Днями Геннадій Корбан спілкувався з одним з власників ПАТ «Облтеплокомуенерго», який проживає за межами країні. За підтримки народних депутатів об‘єднання «Укроп» найближчим часом будуть направлені звернення та пропозиції до Кабміну – щодо реструктуризації боргів проблемного підприємства. Відтак, надія, що у будинках чернігівців з‘явиться гаряча вода – знову застаріла.

 Олена МІЩЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?