Звитяга бойова і слава трудова лісівників Чернігівщини

лісівникиЦі благородні людські якості в повній мірі притаманні багатьом працівникам лісогосподарських підрозділів Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Особливо такі якості стали визначальними для тих трудівників лісової галузі, котрі боронили честь, незалежність і територіальну цілісність України в боях зі знавіснілим агресором і його поплічниками-сепаратистами на сході нашої держави.
Змінивши звичні для лісівників знаряддя праці — чи то кермо лісовоза для водія, чи то деревообробний верстат для столяра, чи садівничий меч майстра лісу, чи бензопилу для звалювальника дерев на бойову зброю і військову техніку — сумлінні трудівники лісової ниви Чернігівщини і в солдатському строю довели, що свою трудову славу вони мужньо примножили бойовою звитягою.
Ось таких справжніх патріотів, котрі свій життєвий та професійний вибір поєднали з лісовою галуззю, нещодавно вшановували у Ріпкинському районі на урочистостях, присвячених врученню посвідчень учасників бойових дій у зоні АТО. Ці посвідчення і нагороди за мужність і героїзм, виявлені в бойових діях по захисту Вітчизни з рук військового комісара Ріпкинського райвійськкомату підполковника Юрія Бойка отримали В'ячеслав Аношенко — майстер лісу Ріпкинського лісництва, чия праця у День працівника лісу відзначена ще й нагрудним знаком «Відмінник лісового господарства». А також Іван Вежичанін — стропальник, Юрій Кулик — верстатник, Сергій Павлецов — заточувальник деревообробних інструментів — усі троє з дружного і працьовитого колективу Добрянського нижнього складу.
Посвідчення учасників бойових дій у зоні АТО було вручено також Сергію Петриченку — майстрові лісу Олександрівського лісництва, Олегу Самозвону — помічнику лісничого Комарівського лісництва, Володимиру Вовченку — розкрижувальнику деревини Олешнянського нижнього складу та Івану Радченку — електрику Добрянського нижнього складу.
До Дня захисника Вітчизни відбулися урочистості і в Ріпкинській райдержадміністрації. Вручаючи Почесні грамоти Ріпкинської РДА Володимиру Вовченку, Івану Радченку і Олегу Самозвону, голова райдержадміністрації Борис Мелашенко, зокрема, наголосив:
— Показовим є те, що мужніми і умілими воїнами зарекомендували себе найсумлінніші працівники ДП «Добрянське лісове господарство» — одного з лідерів лісогосподарських колективів області. Бо саме наші ліси своєю величчю і красою виховують у лісогосподарників і лісопереробників глибокі почуття патріотизму, утвердження в трудових колективах високої дисципліни, відданості улюбленій справі, товариськості і взаємодопомоги, які, безперечно, мають вирішальне значення і для перемог на ратному полі.
Учасників бойових дій у зоні АТО на сході країни сердечно привітав і поздоровив з поверненням до рідних порогів і директор ДП «Добрянське лісове господарство» Іван Горохівський. Він також на ознаменування Дня захисника Вітчизни і Святої Покрови вручив усім учасникам АТО грошову винагороду.
Микола ТИЩЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?