Звернення Валентина Наливайченка щодо введення воєнного стану

Лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко застерігає українську владу від використання воєнного стану проти громадян чи для обмеження їхніх  прав та свобод.

«Найголовніше – правовий режим воєнного стану має розглядатися як зброя, націлена виключно проти зовнішнього агресора», –  заявив Валентин Наливайченко. — Я застерігаю владу від використання воєнного стану проти демократії, свободи слова, вільних медіа».

Саме тому, вважає Валентин Наливайченко, указ президента про введення воєнного стану має бути оприлюднений повністю.

«Указ має бути опублікований без купюр, без усіляких таємних додатків. В указі мають бути чітко окреслені завдання, терміни, і найголовніше – відповідальні за їхнє виконання», – наголосив політик.

Серед основних завдань, на яких має зосередитися влада, він назвав звільнення українських моряків та суден з полону;  військовий та дипломатичний захист морських інтересів в Азовському та Чорному морях та  деокупацію українських земель, захоплених РФ.

За словами В. Наливайченка, влада має роз’яснити людям ситуацію та заспокоїти їх, гарантувати соціальну та економічну стабільність.

«Гарантувати, що не буде зростання цін, обвалу гривні.  Забезпечити своєчасну і повну виплату зарплат, негайне завантаження заводів оборонними замовленнями», – переконаний лідер руху «Справедливість».

В.Наливайченко зауважив, що рішення про скорочення терміну введення воєнного стану президент Порошенко прийняв під тиском міжнародних партнерів.

«Це позиція міжнародних партнерів. Вони довели до відома української влади, що іграшки з перенесенням дати президентських виборів не пройдуть», –  сказав Наливайченко.

Лідер руху «Справедливість» також вважає за необхідне переглянути держбюджет.

«Необхідно прибрати звідти корупційні годівниці у вигляді усіляких фондів та спрямувати все на оборонно-промисловий комплекс», – сказав він.

При цьому додав, що люди мають відчути, що влада захищає саме їх від агресії, а не використовує режим воєнного стану для залякування людей, підняття цін і тарифів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?