Звернення правоохоронців щодо проміжних виборів у 205 в/о

вибориЗвернення УМВС України в Чернігівській області до всіх учасників виборчого процесу по 205 округу. 

В зв’язку з численними порушеннями виборчого законодавства на проміжних виборах по одномандатному виборчому округу №205, УМВС України в Чернігівській області звертається до всіх суб’єктів виборчого процесу з вимогою діяти виключно в рамках закону та здорового глузду.

Сьогодні на нараді в МВС при Міністрі внутрішніх справ України А.Б. Авакову було прийняте рішення покласти край так званим непрямим порушенням виборчого законодавства у 205 виборчому окрузі. Міліція Чернігівщини вимагає від усіх учасників виборчого процесу припинити підкуп виборців в усіх його формах, в тому числі завуальованих: роздача продовольчих наборів та укладання будь-яких угод з мешканцями виборчого округу за грошову або іншу винагороду. Ми розраховуємо, що впродовж доби 21 липня всі організатори та учасники цих «процесів» згорнуть свою діяльність, припинять укладання вищеназваних угод та приберуть намети з видачі продпайків, безкоштовних обідів тощо.

Попереджаємо, що у разі неприпинення протиправних дій працівники міліції діятимуть жорстко і принципово та заблокують спроби прихованого підкупу виборців. Окремо застерігаємо від спроб застосування так званих «тітушок» чи «спортсменів-туристів» з інших регіонів. На територію 205 виборчого округу вони просто фізично не зможуть потрапити. За рішенням Міністра, міліція Чернігівщини посилена приданими силами до необхідного обсягу, достатнього для припинення будь-яких протиправних акцій. Також, з метою недопущення різного роду провокацій, наразі вирішується питання про взяття під охорону силами працівників МВС виборчих штабів кандидатів.

Правоохоронці Чернігівщини підкреслюють, що наша мета — забезпечення перебігу виборчого процесу виключно в рамках законодавчого поля. Ми не підтримуємо і не протидіємо жодному з кандидатів. Симпатії або антипатії кожного працівника міліції будуть виявлятися тільки в кабінці для голосування у день виборів.

Також звертаємося до виборців з проханням поважати себе, не піддаватися на спокусу продати свій голос, та використати його свідомо. Сподіваємося, що наші спільні зусилля дозволять нам провести ці вибори чесно і неупереджено, не порушуючи норм закону.

УМВС України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?