Зустріч у Чернігові представників міжнародної Мережі домів прав людини

В рамках Освітнього Фесту прав людини 2017, з 26 по 28 липня проходила зустріч представників міжнародної Мережі домів прав людини з України, Республіки Білорусь та Грузії.

Про це повідомили в прес-службі Освітнього дому прав людини в Чернігові.

Освітній дім прав людини в Чернігові провів зустріч за підтримки Фундації Домів прав людини за участю білоруського правозахисного центру “Вясна”, Української Гельсінської спілки з прав людини, Білоруського дому прав людини та Дому прав людини — Тбілісі. Метою триденної зустрічі став обмін досвідом, презентація ситуації з правами людини в країнах представників та їхньої правозахисної та освітньої діяльності; розробка майбутніх спільних освітніх проектів у сфері прав людини.

27 липня делегати зустрілися з учасниками Освітнього Фесту прав людини 2017, презентували роботу своїх Домів та поділилися інформацією щодо ситуації з правами людини в їхніх країнах.

Українські, білоруські та грузинські правозахисники зазначили, що досвід та напрацювання колег є дуже цінними для роботи їхніх організацій та підтвердила наміри у продовженні тісної кооперації й солідарних дій.

Так, представники білоруського Дому прав людини, який є “Домом прав людини у вигнанні” та знаходиться у м. Вільнюс (Литва) через неможливість повноцінної діяльності вдома, показали фото організації. На фасаді будівлі, починаючи з 2014-го року, разом з литовським та білоруським стягом майоріє український стяг в знак солідарністю з українцями.

У зустрічі взяли участь:

Ніколоз Легашвілі — Дім прав людини — Тбілісі;

Сопіо Тобаджуа — Дім прав людини — Тбілісі;

Тетяна Ревяко — Білоруський дім прав людини ім. Б.Звозськова;

Діна Шавцова — Білоруський дім прав людини ім. Б.Звозськова;

Андрій Полуда — Правозахисний центр «Вясна»;

Сергій Буров — Освітній дім прав людини в Чернігові.

Нагадаємо, з 25 липня по 3 серпня на базі Освітнього дому прав людини в Чернігові проходить 10-денний Освітній Фест прав людини 2017, участь в якому беруть більше 40 експертів з України, Республіки Білорусь, Казахстану, Молдови та Грузії. Більшість учасників вже зареєструвалися, але ще є можливість взяти участь у відкритих освітніх заходах, заповнивши заявку на сайті: ehrhfest2017.tilda.ws

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?