Зубожіла Росія: незабаром ведмідь у відчаї піде в рознос

Статистичні дані виглядають похмуро. Могутній Путін, здавалося б, безстрашно піднімається над своїми ворогами і недоброзичливцями, і в той же час економіка його країни нагадує безформну купу тліючих рублів.

Економічні санкції Заходу серйозно послабили Росію. За даними групи Світового Банку, в порівнянні з минулим роком економіка Росії скоротилася більш ніж на 40 відсотків. В ізоляції від світової економіки, росіян беруть змором, намагаючись вивести їх з наполегливого і безглуздого ступору за допомогою глобальних обмежень і інших методів економічного тиску.

Як і у випадку з більшістю напів-тоталітарних держав, військова сфера завжди на першому місці, тому Путін кидає всі сили на фінансування військової машини, проте, якщо економічний спад продовжиться, ця стратегія також, безсумнівно, постраждає. Тримати в повітрі стільки бойових літаків — аж ніяк не дешево, та й ракети можуть коштувати більше, ніж громадянин Росії отримує за все своє життя.

На жаль для Путіна, така ціна індивідуалізму в глобалізованому світі, де все переплітається між собою. Після українського інциденту Путін поводився дуже погано, але поки ще є зворотний шлях з цієї пустелі, якщо він готовий підкоритися.

Тому у Путіна тільки два варіанти: стояти на своєму як справжня російська людина і чекати війни, або возз'єднатися з глобалістами. Щоправда, для цього доведеться встати в кінець черги. У разі вибору другого варіанта, деякий час Путін перебуватиме на випробувальному терміні, і йому, можливо, доведеться відмовитися від України і Сирії, але тоді принаймні російська економіка знову набуде життєздатність.

Джерело: Daily Squib, Великобританія,  Фредерік Констанс ( Frederic Constance)

На фото: Росіяни вишикувалися в чергу за хлібом

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?