Зросла допомога по догляду за хворими дітьми

У січні-червні, застраховані особи Чернігівщини (працюючі громадяни) провели 26 тисяч 529 днів по догляду за хворими дітьми і родичами.

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області було компенсовано втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду, на суму 6,25 млн грн.

Виплати отримали 2 830 застрахованих осіб Чернігівської області.

Середньоденний розмір такої допомоги склав 235,77 гривень за підсумками півріччя, що на 36,46 гривень, або 18,3% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Нагадаю, надання допомоги з тимчасової втрати працездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування — за весь час перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Допомога по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, — не більш ніж за сім календарних днів.

Наталія Бондарева,

начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?