Зрадникам держави не місце на посадах!

Майдан інформаційнийСьогодні Шевченківський районний суд Києва відмовив скандальному екс-гендиректору Концерну РРТ Олександру Півнюк в задоволенні всіх позовних вимог у справі проти Кабміну про відновлення на посаді.

Про це редакцію «Суспільного кореспондента» повідомив лідер Інформаційного майдану, який здійснював громадський контроль за резонансним процесом, Павло Білоножко.

Шевченківський райсуд столиці відмовив скандальному екс-гендиректору Концерну РРТ Александру Півнюку в задоволенні всіх позовних вимог у справі проти Кабміну про відновлення на посаді.

За твердженням Павла Білоножка, незважаючи на неодноразові спроби суду зробити процес закритим від представників громадськості і ЗМІ, і на ознаки у свідомому затягуванні процесу, все-таки було винесено справедливе рішення.

Білоножко підкреслив, що задоволений прийнятим рішенням, оскільки представникам громадськості, незважаючи на протидію з боку Півнюка та недосконалість української судової системи, вдалося домогтися свого: одіозний екс-гендиректор програв судовий процес.

Нагадаємо, Півнюк подав позов проти Кабміну через своє звільнення. Уряд вирішив звільнити чиновника з формулюванням «за неодноразове грубе порушення», пов'язане, як відомо, з саботуванням відновлення мовлення українських телеканалів на Донбасі, фінансуванням фактично тероризму та фінансуванням трансляцій російських каналів на Донбасі.

Силовикам спеціальна комісія доручила розслідувати діяльність звільненого, підозрюючи того у фінансуванні терористів і зловживаннях.

Зараз КРРТ очолює екс-перший зам Півнюк − Володимир Іщук, якого ЗМІ називають «людиною екс-гендиректора». Активісти, багато місяців добивалися відставки Півнюка і потребують люстрації в КРРТ. Вони побоюються, що той може знову в очолити стратегічне держпідприємство.

Суду, який мав вирішити − законно Кабмін звільнив Півнюка чи ні, надані доказові матеріали за результатами перевірки міжвідомчої комісії.

Саме вона довела, що за вказівкою гендиректора концерн оплачував мовлення російських каналів в Донецькій і Луганській областях.

Отже, Кабмін звільнив гендиректора держконцерну радіо, зв'язку і телебачення Олександра Півнюка − законно. Шевченківський райсуд столиці це підтвердив.

sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?