Зовнішнє втручання у вибори буде, якщо не очистити ЦВК від агентів впливу

Слід очистити Центральну виборчу комісію від агентів впливу Російської Федерації, інакше втручання цієї держави у вибори в Україні, котрі повинні відбутися у 2019 році, неминучі. 

На цьому наголосив Валентин Наливайченко — лідер руху «Справедливість».

«Щоб такого втручання не було, СБУ і Президент мають зробити два важливих кроки: очистити ЦВК та розслідувати так звану справу про «чорну касу» Партії регіонів. Ще в 2014 році були допитані всі, хто фальшував вибори, а їхні свідчення задокументовані», — зазначив політик в ефірі телеканалу «Україна».

Наливайченко зауважив, що має власний план, як позбутися втручання в українські вибори.

«Мій план такий... До ЦВК мають прийти нові люди, прозоро і чесно вибрані широкою громадськістю. Має бути затверджений новий виборчий кодекс, і не в останній день перед виборами. З прозорою процедурою голосування. Щоб не підтасовували і не підробляли протоколи. Щоб стояли відеокамери на виборчих дільницях, і щоб кожен громадянин України дізнавався про результати голосування за кілька годин. А не як зараз, через кілька місяців чи тижнів», — зауважив Валентин Наливайченко.

На переконання лідера «справедливого руху» пряме зобов’язання влади — зробити все можливе і неможливе для забезпечення чесного і прозорого волевиявлення українців.

«Щоб не було втручання ні Москви, ні інопланетян, очистіть ЦВК від агентів впливу Росії і наведіть нарешті порядок. Не потрібно лякати громадськість «зовнішніми втручаннями» — зробіть так, щоб не було внутрішнього втручання», — підкреслив політик.

Зазначимо, що згідно із законодавством, наступні вибори Президента повинні відбутися 31 березня 2019 року. А 27 жовтня 2019 р. повинні також відбутися наступні вибори до Верховної Ради. 

За орієнтовними розрахунками Центральної виборчої комісії, обсяг видатків на вибори становить 1 млрд 948 млн 300 тисяч гривень. 

Цей розрахунок, проведений для підготовки бюджетної резолюції на 2018—2020 роки, Центральна виборча комісія надала у Міністерство фінансів. Зокрема, для проведення першого тура президентських виборів, за розрахунками ЦВК, необхідний 1 мільярд 330 мільйонів 300 тисяч гривень, а другого – 618 мільйон гривень.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?