Знання – це найважливіші інвестиції — мер Чернігова

Першого вересня в школах Чернігова, як і по всій Україні, лунали перші дзвінки. На урочистих лінійках говорилися прекрасні слова. Схвильовані учні, вчителі та батьки вітали один одного й разом робили крок у новий навчальний рік.

Цього року в Чернігові навчання розпочинають 27 420 учнів, серед яких 3100 першокласників.

До кількох шкіл (№№ 12, 16, 30 та 3) привітати їх приїхав міський голова. Він не виголошував довгих промов, але привітав колективи, а особливо – першокласників та випускників.

Звертаючись до випускників, він говорив про важливість навчання, віри в хороше майбутнє та про необхідність будувати краще життя не на чужині, а на своїй землі:

—          Нам, українцям, треба шукати і знаходити, і кувати своє щастя в Україні. Зрозумійте це. Що потрібно для цього? По-перше – свідомо отримувати знання, бо це найважливіші інвестиції на все ваше життя. По-друге, старші класи: у подальшому, після вузів, у які ви всі обов’язково вступите – наші, українські вузи – створювати міцні сім’ї, в яких народжувати, як мінімум, по три українці. І тоді в нас буде майбутнє. Я хотів би, щоб ви не шукали щастя десь там за кордоном, а вірили в те, що ми здатні зробити Європу в себе, починаючи з Чернігова.

Також Владислав Атрошенко сьогодні особисто привітав з початком навчального року студентів та викладачів Чернігівського національного педагогічного університету та Чернігівського національного технологічного університету.

Більше у фоторепортажі ТУТ.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?