Зловмисники «професійно» проникали в авто і викрадали цінні речі

Затримані зловмисники за допомогою кодграббера «зламали» автосигналізацію, після чого викрали з салону автомобіля особисті речі, цінності та гроші власника.

Про це повідомилив секторі комунікації поліції Чернігівської області.

До поліції 1 червня зателефонував житель Чернігівського району і повідомив про крадіжку близько 2000 гривень з його «Volkswagen T-4», який він припаркував на одній з вулиць у центральній частині Чернігова.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці встановили, що доки власник ходив у справах, зловмисники відсканували сигналізацію кодграббером, пошкодили замок та проникли до автомобіля. Здобиччю лиходіїв стали близько 2000 гривень.

Досвідчені оперативники з Головного управління Нацполіції та Чернігівського відділу поліції в ході оперативно-розшукових заходів по «гарячих слідах» затримали непрацюючого іноземця та його подільника — раніше судимого чернігівця, у якого вилучено кодграббер.

Зловмисники затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Поліція перевіряє кримінальний дует на причетність до скоєння аналогічних злочинів у Чернігівській області.

Триває досудове розслідування.

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?