Земля є національним багатством України, а не товаром

Як відомо, 4 жовтня Верховна Рада України прийняла Закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення на рік – до 1 січня 2018 року.

У цей час, коли народні депутати розглядали «земельне» питання, перед Верховною Радою проводився багатолюдний мітинг. Організатори цих заходів — Аграрна партія України. 

Про враження щодо своєї участі у мітингу розповідає на персональній сторінці у facebook Катерина Мурашко з Куликівки Чернігівської області.

4 жовтня на майдані під стінами Верховної Ради були і аграрії з Куликівського району. До речі, наші аграрії у кінці минулого року провели маленький референдум щодо продажу землі в Україні. Так от. Кожен третій житель району, а це 6,5 тисяч чоловік, підписався проти продажу землі. І документи ці зберігаються. Люди стверджують, земля є національним багатством України згідно Конституції і вони не допустять, щоб вона стала товаром. Тому й не дивно, що на місцевих виборах 53 відсотки голосів — за представника Аграрної партії України Віктора Труша. Всеукраїнський страйк аграріїв показав, що це велика політична сила, яка вміє відстоювати свої права, і з якою треба рахуватися. Парламентарі, корупціонери при владі, яким хочеться урвати ласий шматок та розбагатіти, змушені були продовжили мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, жаль, що не на 10 років, а до 1 січня 2018 року. 

Катерина Мурашко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?