Земельні ділянки дитячих закладів «гуляють у повітрі»

Прокурорами на захист прав дітей  до суду заявлено 12 позовів про вжиття заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки навчальних закладів площею 62 га.

Органами прокуратури області вивчено стан законності використання  земельних ділянок дитячих закладів регіону.

Про це інформують у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Установлено, що у користуванні закладів освіти області перебуває майже 4 тис га земель, у т.ч. сільськогосподарського призначення – 2,1 тис га.

Разом з тим, у порушення вимог ст. ст. 116, 125 Земельного кодексу України значна частина земельних ділянок під навчальними закладами, їх прилеглих територій залишається неоформленою, правовстановлюючі документи відсутні, державну реєстрацію права не проведено.

Як з’ясовано, не вирішено питання оформлення права користування земельними ділянками понад 38дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами області загальною площею майже 729 га.

Незважаючи на надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою на земельні ділянки площею 98 га для 78 навчальних закладів, процес оформлення документації не завершено.

Реагуючи на виявлені порушення з метою захисту інтересів держави та захисту прав дітей, прокурорами заявлено до суду 12 позовів про визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вжити заходи щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки навчальних закладів загальною площею 62 га.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?