Зеленський подякував західним партнерам за санкції проти Росії

На тлі всіх політичних перипетій, які знаходяться в епіцентрі нинішніх виборів, дуже виділяється нестандартна і серйозна відповідь журналістам кандидата в президенти України Володимира Зеленського.

На питання «Які відносини у вас будуть з Президентом Російської Федерації?», Володимир Зеленський зазначив, що це питання — найголовніше. Зокрема, щодо проблеми «війни і миру», кандидат в президенти відповів:

— Ми цю війну не починали, але якщо у нас є хоч якась можливість цю війну закінчити, ми повинні зробити все для того, щоб перестали вмирати наші люди... Для початку, перш за все, треба припинити вогонь, припинити стріляти. Повернення всіх територій — це питання серйозне... Це наш суверенітет, це наша країна і ми нікого сюди не кликали з такою метою... Це наш дім і тому ми його будемо захищати... Ми розуміємо, що у нас катастрофічно складні сусіди.

Володимир Зеленський подякував західним партнерам за санкції проти Росії, позитивно віднісся до мінських угод, але при цьому зазначив, що ці домовленості (у рамках мінського формату) на даний час не працюють.

— Треба розширювати стіл переговорів, — переконаний Володимир Зеленський. — С Куртом Волкером ми говорили і прийшли до висновку, що необхідно залучати до обговорення та вирішення цього питання Великобританію і США. Але при цьому (нікуди від цього не втечеш), треба говорити з представниками Російської Федерації. Ця моя думка збігається з думкою Волкера. Мені подобається план Волкера... На лінію розмежування заходять миротворці, потім — в міста і маленькі села, далі вони заходять в Луганськ і Донецьк. Тоді хоч є припинення вогню...

Детальніше — тут:

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?